Catalyzator 2012

Catalyzator 2012

Catalyzator og grauten ...

Desember 2012Posted by Catalyzator Sun, December 16, 2012 08:58:19

16. Desember / Tredje søndag i Advent
Catalyzator og adventsgrauten ...

Det er allerede blitt tredje søndag i Advent !
Tiden raser avgårde og undertegnede må rekke to tannlegetimer og en legetime før neste søndag ... *sukk* ... stressa jeg ?

Vel ... jeg rakk iallfall å snikfotografere to skogsnymfer med Adventslys før dagslyset skremte de i skjul idag men det var bare såvidt ...

Er du også lei av havregrøt ?
La meg bare si det med en gang, jeg liker havregrøt og kunne leve godt og lenge på det men savner en grøt jeg brukte å lage da jeg gikk på skolen men som jeg ikke har laget på mangfoldige år etter at jeg fikk trøbbel med melk , gluten og hvete. Jeg brukte å lage en halvgrov salt sammalt hvetemelsgrøt som oftest ble servert med kanel, banabiter og aprikosesyltetøy på toppen og melk, men ... nå har jeg endelig funnet en supergod erstatning, ikke alle grøttyper egner seg til denne salte varianten men Quinoa egner seg helt supert.

Jeg har nå prøvd meg frem et par ganger og kommet frem til følgende oppskrift på salt grovgrøt til ca en storsulten posjon: ca 1 dl quinoa , ca 1 dl havregryn , ca 4 dl havremelk , en halv liten T-skje himalaiasalt , og en halv liten T-skje kanel. ( Pluss Havremelk/Fløte , Kanel og Aprikosesyltetøy til topping ved servering. )

BILDET: Salt QuinoaGrøt med Kanel , Aprikossyltetøy og Havremelk er supergodt :)

Skyll Quinoafrøene godt før du setter de til å småkoke i havremelken med salt og kanel ca 10 - 15 minutter på svak varme. Når du har bare noen minutter igjen og ser at det fremdeles er rikelig flytende så heller du oppi havregrynene og lar det trekke ferdig de siste minuttene med avslått varme. Server med kaneldryss oppå og aprikosesyltetøy (sukkerfri selvfølgelig) og havremelk eller havrefløte. Det er også supergodt med en neve Pinjekjærner drysset på toppen også :)

Quinoafrøene er morsomme, når de har kokt litt begynner de å åpne seg og ser ut som små mininudler og faktisk så knaser de litt også når en spiser så en får virkelig følelsen av å spise en grov grøt. Quinoa er dessuten veldig næringsrikt i forhold til havre og andre grøttyper så dette er et sunt og helsemessig godt måltid enten du tar det til frokost , kvelds eller enkel lørdagsgrøt som var vanlig i "gamle dager" istedenfor middag på lørdagen.

Fortsatt God Advent Folkens :)

  • Comments(2)//vlogg2012.catalyzator.net/#post45