Catalyzator 2010

Catalyzator 2010

Catalyzator og hverdagslivet ...

Desember 2010Posted by Catalyzator Sat, December 11, 2010 20:23:47

11. Desember...
Catalyzator om hverdagslige ting ...

I går, da dette bildet ble knipset gjennom kontorglugga mot nord sånn omtrent midt på dagen, skinte sola fra krystallklar himmel og fikk den hvite kaldfrossne naturen til å smile til tross for 14 blå på måler'n. Litt senere på kvelden snudde det helt om og plutselig dryppet det fra taket utenfor garasjen men det varte heldigvis ikke lenge... idag er det igjen blitt kaldere med 5 blå og det snør :)Catalyzator vil idag servere noen enkle middagstips til likesinnede her ute i cyberhimmelen. Det er jo sikkert forståelig for folk flest at når en er belemret med en kraftig deffekt kropp så er ikke de hverdagslige tingene alltid så lett å mestre og matlaging er en lidende sportsgren her i garasjen. Først er det jo problemet med å makte shopping og frakting av matvarer, nest etter det problemet så er det manko på krefter til å klare å tilberede maten og til sist så skal det jo somkjent vaskes opp og ryddes bort etter et måltid så den formen for aktivitetsutøvelse er langt fra daglig, ei heller ukentlig, her i garasjen og overlevelse baseres stort sett på langt enklere måte å innta mat på.

Men... etter å ha "overlevd" på mat som vanligvis assosieres mer med helt andre forhold enn det som skulle tilsies å være et normalt sunt norsk kosthold så klarte kreftene å mekke til en enkel oppskrift som brukes når kreftene står den deffekte bi for selv denne enkle oppskriften krever jo både planlagt shopping, tilberedning og oppvask men til gjengjeld er den både lettlaget, god, mettende og næringsrik og garasjeboeren er dessuten langt fra kresen når det gjelder mat og overlevelse her uti huttiheitaskauen :)LeivVidar Grillpølser (allergenfrie) deles i passende biter og gis et kort oppkok i microen (ca 2 x 2 minutter) sammen med en boks avsilte store hvite bønner, slike boksbønner ligger desverre somotest i en lake som inneholder sukker men jeg antar det meste forsvinner ved god skylling før tilberedning og tillater meg derfor å bruke slike, favoritten her i garasjen er kikerter men bønner av alle slag er brukbart, hvite, brune, avlange, korte og lange, etter kokingen så siler jeg raskt av kokevannet og blander inn en halv pose serveringsklar salat og prutler over litt olivenolje og VIPS ferdig servert uten engang å måtte skitne til asjett fordi kokeglassbollen fungerer utmerket å spise av :)


Her er bilde av en variant av samme "bønneoppskrift" hvor jeg har brukt brune kidneybønner og kyllingbiter som også tåler godt å bli varmet litt da de blir langt saftigere enn de er når man serverer kylling kald til salater osv.

Vel... da er det bare å ønske GODT MÅLTID og videre vakker og trivelig adventstid, snøen daler ned utenfor garasjeglugga i dette øyeblikk, mens jeg skriver her på pc'n, og gjør skogen lys, vakker og trivelig :)

......................................

PÅMINNELSE:
Jeg vil også minne mine trofaste lesere om å se på NRK1 nå førstkommende mandag (13.desember NRK1 klokken: 19:45 ) da programmet PULS skal handle om sykdommen ME, filmen "Få meg frisk" og viruset XMRV.

......................................

OPPDATERT:

Se PULS "Få meg frisk" PÅ NETT-TV: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/691976


Hør VERDT Å VITE om ME og XMRV på radio: http://podkast.nrk.no/fil/verdt_aa_vite/nrk_verdt_aa_vite_2010-1214-0129_6342793034.mp3?stat=1&pks=53440

  • Comments(8)

Posted by Catalyzator Thu, December 16, 2010 15:44:12

Heisann Rosa smiley
Ja... vinteren er en slitsom tid for kroppen selv om en holder seg inne i varmen. En merker det uansett som den belastningen det er og kanske ekstra ille når en nærmer seg en slik høytid som en så gjerne skulle behersket litt bedre. Men tiden går og forhåpentligvis "står-vi-han-av" vi også :) God klem til deg herfra !

Posted by Rosa Wed, December 15, 2010 18:29:29

Så godt ut! og sunt..:o) Ja, blir mye lettvint her også, lager opp og fryser ned, blir aldri at jeg lager noe kun for den dagen.

Er så trøtt for tida, så blir ikke så ofte bloggbesøk heller, kunne godt sovet til våren nå..Ønkser deg gode adventsdager -regner med å titte innom før jul.. God klem:o)

Posted by Catalyzator Sun, December 12, 2010 19:38:39

Heisann Kamelryttersken smiley
Ja... den bloggdingsen hadde litt trøbbel når det tok lang tid å skrive men da jeg la inn på nytt uten å skrive masse så klarte den det :) Problemet er jo at jeg skifter bloggadresse hvert nyttår så derfor linker jeg heller til hovedsiden min som ikke har noen feed :) God adventsklem til deg !

Posted by Kamelryttersken Sun, December 12, 2010 16:13:40

Det enkleste er ofte det beste :) Blogglovinsaken funker utmerket den. Så lenge du frivillig ikke huker av i den avkryssningsboksen, for da gidder ikke Blogglovin å finne fram hit Kos deg i garasjen med ditt :)

Posted by Catalyzator Sun, December 12, 2010 12:26:16

Næmmen Heiiiiii LeneSim smiley
Så koselig at du ramlet innom bloggen min og hilste på og litt kjekt at du likte middagstipset også :) Ønsker deg en vakker og trivelig adventstid og en god klem !

Posted by Lene Simonsen Sun, December 12, 2010 11:19:28

Nam nam, det så godt ut. Plutselig var jeg her, det er jammen lenge siden sist. Håper du har det bra, nå skal jeg "lese meg litt bakover her". Savner deg på VGB. God førjulstid :)
Hilsen http://lenesim7702.vgb.no/

Posted by Catalyzator Sat, December 11, 2010 23:33:54

Heisann Eremitten smiley
Ja middagen blir god med litt salat til istedenfor bare bønner og pølser som kan bli litt kjedelig i lengden, jeg kjøper slike ferdige salatblandinger i pose når jeg kan men de har desverre kort holdbarhet så det blir ikke så ofte det er salat til maten her. Næ... vasking ? ! ? hva er det ? hehehe såntno er det nok dårlig med her, har stort sett klart å støvsuge litt omtrent en gang i måneden men vasking er det mange år siden har blitt gjort her og det gjelder igrunn meg selv også hehehe men jeg trøster meg med at da blir iallfall ikke hjemmehygga vaska ut og mine firbeinte samboere blir ikke forvirra av allskens rare såpelukter ! (må se det possitive vet du) Ønsker deg en fortsatt vakker og fin adventstid :)

Posted by eremitten Sat, December 11, 2010 23:18:54

Du de salatene dine så gode ut . Har aldri prøvd meg på bønner, linser og lignende. Men nå tror jeg at jeg skal gjøre et forsøk. De skal vistnok være veldig næringsrike. Nå er jeg i den heldige situsjonen at jeg fint lager maten min selv. mens andre huslige sysler som vasking blir nedprioritert. Hva med deg? orker du noe vasking eller får du hjelp?