Catalyzator 2010

Catalyzator 2010

Catalyzator om ensomhet og autogiro...

Januar 2010Posted by Catalyzator Tue, January 26, 2010 14:00:47

26. Januar...
Catalyzator om ensomhet og autogiro...

Idag har media fokusert på HAFSLUND <-link til artikkel om saken) og en av deres kunder som fikk sin strømlevering avstengt. Catalyzator har sine viktigste regninger på god gammeldags autogiro... Her tas ingen tjangser fordi Catalyzator vet at samfunnet svikter når en ikke har en sosial omgangskrets, fallskjærmer eller gode naboer og mangler postlevering. Det som undres Catalyzator er at dette sviket fra samfunnet i aller høyeste grad gjelder både de kommunale omsorgstjenester og fastleger som jo burde vite bedre. Slike saker er nemlig ikke Hafslund sitt ansvar, Hafslund er ikke et sosialkontor <-link til artikkel om saken !

For sin egen del har Catalyzator vedtak på hjelpeordninger i flere innstanser men blir det fulgt opp ? blir det levert hjelpeordninger ? og av hvilken kvalitet samt sikkerhet har leveransene ? NULL... Den kommunale instansen har registrert i sine papirer at Catalyzator spiser dårlig, at Catalyzator ikke klarer å vaske håret sitt, at Catalyzator ikke får gjort rent i bygningen hun bor i og at Catalyzator ikke får måket snø og ikke kommer seg ut med rullestolen sin vinterstid... men hva gjør de så ? INGENTING !!! og ingen autogiro kan sikre slikt heller desverre... Men hos Hafslund og hos Telenor har Catalyzator sikret seg stabil leveranse av nødvendige tjenester via autogiro og på det viset er Hafslund og Telenor sine leveranser uvurderlige, leveransene gir Catalyzator varme i ovnen og sosial kontakt via internett.

I garasjens ene vindu som vender mot vest sitter ofte en av Catalyzator sine samboere og daglige sosiale omgangskrets og titter ut på verden... er det noen der ute ? kommer vår og varme snart ? mat ?

I formiddag da Catalyzator hadde fått justert inn gangsynet sitt sånn nogenlunde og lettet såvidt på gardinfliken i garasjens andre vindu hvor hun bruker å sjekke temperaturen, dette vinduet vender mot nord og avslører utsikt mot veien som fører mot samfunn og verden forøvrig, skuet Catalyzator en gruppe av sin mer omflakkende sosiale omgangskrets... vakre, lettbeinte og med tykk pels som hindrer vinterkulda fra kroppen.

Efter å ha studert omgivelsene litt og konstantert at snødybden omkring garasjen hindret dem i å nå matfatets blekgrønne lager så snudde de å viftet med sine små hvite rumper og forsvant i retning av skogens dyp igjen...

Ja slik kan en dag i skogen fortone seg... ganske lik dagen som var i går og i fårgårs osv... men felles for alle dagene er samfunnets ignorering av de ensommes behov for omsorg og tilrettelegging slik at en ikke blir borte på umerkelig vis uten at noen reagerer. Det er et tankekors når man leser om slikt og spesiellt når en ser seg selv i speilet å ser at en lever fra dag til dag på umerkelig vis til tross for manglende helse og evner til å klare det egentlig... og i manko for alt det som dere der ute i samfunnet tar for gitt... Tenk om... Ja... tenk om dette gjaldt deg ?

Catalyzator ønsker alle en vakker dag :)

  • Comments(6)

Posted by Catalyzator Sun, February 07, 2010 18:59:48

Heisann Flabben smiley
Neida... du får ikno virtuell finger *leeeeeer* men jeg følger ikke opp en sånn kjedeblogging nei hehehe :)

Posted by Flabben Unplugged Sun, February 07, 2010 18:40:19

Hei Cata, så fine gjester du har utenfor døra da?

Fine bilder har du fått til gjennom vinduet også. Skikkelig bra.

Jeg har vært litt ekkel i dag og tatt i mot en utfordring fra Carpe, jeg hater slike bloggkjedebrev, men jeg kan jo ikke skuffe dama da.

Jeg utfordrer deg med denne linken, men jeg har full forståelse for at du gir meg en visuell finger i steden :-)

http://breiflabben.vgb.no/?p=400790

Lykke til :-)

Posted by Rosa Thu, January 28, 2010 17:17:12

Hvor ble det av BPA-en din? Trodde du hadde den enda. Da er du tilbake til null hjelp da :/ Vet hvordan det er, og det er plent umulig det, men må det gå så må det gå. Men det gjør helsa vere da.. Får en det litt tilrettelagt og en får den helt nødvendige hjelp, så får en sjans om å bli litt bedre også. Du skulle hatt det såpass. Synes alle fortjener å ha det rimelig levelig mens vi er her..

Koselig med alle dyra som titter innom deg der i skogen ;)

Take care og stor klem fra vest:)

Posted by Catalyzator Wed, January 27, 2010 16:41:05

Legger her ut noe som kom i min meilboks:

Hei på deg
Jeg har plundret lenge med å få lagt inn en kommentar hos deg, så nå tok jeg meg friheten til å sende den på e-post:

Autogiro skaper ikke trivsel, autogiro skaper ikke mer menneskelighet eller omsorg, men en liten visshet om at noe er der i morgen også. Noe man faktisk trenger og vil ha der. Det er en tragisk historie det å lese om Hafslunds avstenging av strømmen og en vekker for noen og en hver. Men at vedtak og nødvendig instanser uteblir eller bortfaller er minst like tragisk, vi lever i 2010 og alt som har med helse og eksterne bidrag forfaller i høy hastighet, det er en stor skam at der slik. Vi pratet om noe av dette her om dagen ved en Rimi butikk, for der inne så vi egne små handlekurver som var merket med rullestol og at de var forbeholdt dem, det er supert i seg selv, men da vi kom ut av butikken skulle det vise seg helt umulig for en i rullestolbruker å komme inn i denne butikken på grunn av 20 cm høy kant fra isen/snøen på utsiden og ned til fast dekke i butikkens inngang. Jeg gikk og erget meg over dette i etterkant, forstår de virkelig ikke hva det vil si å ikke kunne komme eg fram på egne bein lenger? Tar man ikke hensyn til at noen ruller til butikken mens andre kan gå… skal noe til å provosere meg, men slik urettferdig behandling gjør meg bokstavelig rasende i hodet. Hvor er folks nestekjærlighet og logikk og hva kan vi som ønsker å gjøre noe for å forbedre for at du og andre i slike situasjoner skal få det enklere?

En ting lærer man seg over tid, det å sette pris på de små enkle tingene i hverdagen som man ikke så før, det skal mindre til for å glede, men visst pokker kan det være tøft uansett, det forstår jeg veldig god. Veldig godt...

Spennende besøk dere har hatt på utsiden der, de kommer nok tilbake for å se om det dukker opp mer mat til dem :)

Ønsker deg en fin natt og takk for at jeg fikk ett innblikk hos deg!

Mvh
Rune
www.bildebloggen.com

Posted by MT Tue, January 26, 2010 20:27:11

Eg blir litt tom for ord Catalyzator for det er ikkje slik det skal vere.Det er eit tankekors,men så lett å "gløyme" om ein ikkje står opp i det sjølv.

Nydelige dyr både katten og dei ute:)

Du er ei tøff ei.
Marieklem din veg

Posted by sårbar Tue, January 26, 2010 15:27:43

Fant denne via en kommentar hos Nymph. Livet er ikke like enkelt for alle nei.

Måtte dagen din bli fin.