Catalyzator 2009

Catalyzator 2009

Catalyzator stanger hodet i veggen...

Februar 2009Posted by Catalyzator Wed, February 25, 2009 00:33:05

Natt til 25. Februar
Catalyzator stanger hodet i veggen...

Noen oppsamlede dagboksdøgn:

Det er faktisk svært slitsomt å bli tatt for gitt og oversett av de etater som egentlig ansvarer for ens ve og vel. Jeg har heldigvis ei veninde som jeg kan ringe til dersom det er krise, hun bor langt fra Rygge men vet at dersom det plinger i meilen herfra så er det ikke fordi jeg har råket tom for melk og brød men fordi det er krise... Men jeg plinger ikke før det er krise og det som vanlige mennesker tar som daglige selvfølgeligheter er ikke hva jeg kaller en krise så jeg utnytter ikke min venindes velvillige innstilling til å ville hjelpe meg når det kun er daglidagse selvfølgeligheter. Kanskje jeg plinger henne til helgen... men bare hvis jeg føler at det er krise... Det kan jo hende at snøen smelter såpass at jeg kan få ut en 4x4 herfra å dundre ut i verden på matjakt selv... Ho må dessuten belage seg på å gå de siste to hundre meterne fordi ho har ikke sånn offroad4x4 og det kan være ganske slitsomt det når man må være provianterende pakkesel for eremittboere i skogen som skal ha både firbeintmat og tobeintmat og noen ukers rasjon med post hvis jeg er heldig..

Det var et ubeskrivelig vakkert solskinn her en dag og jeg klatret opp på krakken i gangen og strakk kameraet ut av vindusglugga der for å fotografere det vakkre solskinnet...

En snau halvtime senere gjenntok jeg prosessen med krakklatringen i gangen og tok et bildet til...

NESTE DAG:

Dagen efter var det overskyet men jeg tenkte at denne krakklatringen er jo på en måte litt sunn trim så jeg gjenntok prosessen atter en gang opp på krakken og kameraet ut av vindusglugga og der var det igjen noen centimeter med taksnøskavel sakte på vei utfor den stakkars takrenna...

Taket over min ringe bolig er jo et relativt svakt skrånende garasjetak og det er stort... taket måler vel omtrent 7 x 9 meter med fall mot veien mellom garasjen og stallen og samler mye snø når været er sånn som det bruker å være heromkring om vinteren og denne snøen må jo ned. Sakte men sikkert glir den ned når solen står på himmelen og sakte men sikkert krabber volumet av snøskavler og islag oppover veggen der hvor hjelpemiddelsentralen ønsker å montere en rullestolsrampe "Det er jo ikke snø i rygge" sa de da jeg forklarte at en dør plassert der og rullestolsrampe vil være ubrukelig om vinteren og sperre meg inne på grunn av garasjetaket som samler snø der... resultatet ble sure nav-saksbehandlere og ingen rampe i det hele tatt *sukk*

VelVel... Det er andre ting en kan konsentrere seg om mens en venter på våren og mulighet til å komme ut i frisk luft igjen...

Gularsj hjelper meg med å vurdere hus... jeg fikk nemlig en kjedelig opplevelse med byggeleverandøren og ble således tvunget til å begynne på nytt, efter å ha ventet i flere uker på tegninger og mulige tilpassninger av huset jeg vurderte så fikk jeg en telefon "har ikke hatt tid til å se på det og nå reiser jeg bort noen uker" ... da ble jeg trist og spurte om dette skulle fortsette og enden på visa ble "Skaff deg en annen boligleverandør" ... *sukk*

Det er godt jeg iallfall har en trofast Gul Bergenser som hjelper meg å bla gjennom kataloger å vurdere hvem vi nå skal ringe til for å begynne på nytt å planlegge drømmehuset vårt i havgapet. Nesten tre måneder brukt opp i null og jeg gyver løs på nytt.

Å sånn går dagene i skogen med tanker om ting som ikke fungerer og drømmer som stadig skyves videre ut i det blå... men så lenge det er liv... er det håp :) tror jeg...

...å jeg fikk en meil idag også faktisk... fra ei i Norges Handikapforening, som fortalte noe om kommunens ansvar til å tilrettelegge slik at jeg faktisk får den hjelpen som de har gjort vedtak på at jeg skal få mens jeg venter på å få den... men jeg må jo kreve det da *dobbelsukk* og det krever mer arbeid og masing fra min side og helt sikkert en jurrist på full tid såvidt jeg kjenner denne kommunen rett så jeg tror jeg fortsetter å konsentrere mine resterende krefter på å flytte jeg... å planlegge drømmehuset er nok langt sunnere for humøret og min mentale helse på nåværende tidspunkt. Denne kommunen tar jo drepen på en deffekt stakkar... men nå skal jeg ta meg en flat nattmat :) ( Dr.Oetker pizza ) :)

  • Comments(12)

Posted by Catalyzator Sat, February 28, 2009 00:48:55

Heisann Eva smiley
Jepp mer enn nok snø men vi er varslet at det kan kommer rikelig mer også nå i dagene fremover... *sukk* Gul er livredd for folk men ligger oppå stabelen av rot ved pc'n min her nå og maler godt og ofte ligger han på hodeputa mi om natta (etter at han ble "innepus" i sommer vet du) Den Zwarte er mer høyt og lavt og foretrekker faktisk utelivet både natt og dag men han er lettere for folk å få lov å klappe :D Gi RisyRagdollen en god klem herfra og håper du får en vakker natt meg søte drømmer og nydelig sol imorgen :)

Posted by Eva (tidligere Risky) Fri, February 27, 2009 22:44:01

Bildene dine ble jo skikkelig bra de! Vi har fått nok snø nå, for flere vintre framover, noen og enhver kan gå lei av det her. Men jeg er nå heldig nok til å komme meg ut av huset selv om jeg må måke meg vei ut.

Godt å høre at du har en nødhjelper når det blir krise der ute i skogen og den firbente gulingen er nå en godgutt da, det virker som om han er mer sosial en den svarte utgaven, kanskje det er bergensergenene........ ;)

I morgen har jeg forresten bestilt sol, strålende, herlig og varmende sol :D

Posted by Catalyzator Thu, February 26, 2009 21:44:19

Heisann Carpe smiley
Det ligger mye snø her nå ja men foran garasjedøra er det litt mindre og imorgen tror jeg at jeg muligens klarer å få ut rullestolen en liten tur, det har smeltet mye på flata foran garasjedøra iallfall :) Du får svinse innom www.forfatterbloggen.no der fungerer alt fint. Det er et enkelt og kjempekoselig bloggsystem og mange hyggelige folk der og noen du kjenner godt fra før også, jeg har en slik blogg der og den fungerer mye bedre enn vgb :) God kveldsKlem til deg :)

Posted by carpe Thu, February 26, 2009 19:49:19

Det er mye snø i Rygge også, ja.. kan da se det! Håper ikke all den snøen ligger foran døren din??

*gjesp*.. er så tregt på vgb at jeg oppsøker andre webområder der det går kjappere! Vet ikke om det de gjorde i dag hjalp noe særlig?

Posted by Catalyzator Thu, February 26, 2009 00:41:25

Hehehe DenEneste Undertegnede smiley
Her må det følges med skjønner jeg å det er ikke tillatt å sove i timen sånn som jeg gjør... Trenger forøvrig ikke rampe hvis jeg får meg eget hus... er masse fjellkuler der så bare jeg finner noen som kan plante drømmehuset lagelig til innat en sånn passende fjellkule så er det full fart på fire hjul :)

Posted by Undertegnede Wed, February 25, 2009 19:02:20

hei Cata, fine bilder du har klatret og tatt :) Selvfølgelig er det ikke snø i Rygge, det er jo noe alle vet...og ikke minst kan SE på bildene over her! Håper rampe kommer på plass når du en gang får deg helt eget hus i sjøkanten(?), og at kommunen klyper seg selv i armen og våkner opp til The Real World snart.

Sånn forøvrig har jeg byttet blogg, og nick, men tror at Cata liksom på et vis...*knis* muligens skjønner hvem som svinser innom. Men man vet jo aldri :lol:
Her er den nye i hvertfall: http://deneneste.com

Posted by Catalyzator Wed, February 25, 2009 17:11:59

Hei igjen Deara smiley
Joda... jeg har jo igrunn nesten overflod egentlig men det hjelper så lite når kroppen er skranten og derfor sitter jeg på sett å vis hjelpesløs uten hjelp... og dersom en skal hyre "manpower" som hjelp mens en venter på kommunen som har gjort de såkallte hjelpevedtakene så forsvinner jo alle middler raskere enn en rekker å rope i skogen så det føles litt "mellom barken og veden" ... Men jeg gir ikke opp :) Det diskuteres om jeg er opptimist eller naiv... grensen mellom de to er hårfin *Leeeeeeer* :)

Posted by Deara Wed, February 25, 2009 15:33:43

Høres ut som du har god oversikt over egen situasjon, Cata... Du skal se, en dag kommer nok dette hjelpeapparatet seg også på beina - de kan jo ikke bare bedrive strutsepolitikk.

Jeg tror også jeg hadde flyttet på meg, og du, så fint at du har den tomten der du kommer fra, du er litt rik da!

;p

Posted by Catalyzator Wed, February 25, 2009 11:18:33

Heisann Deara smiley
Tja... jeg håper det iallfall :) Det rakner fælt på kroppen og boforholdene her gjør vondt værre så jeg er nesten nødt til å flytte uansett og det er umulig å få kjøpt noe som er ferdigbygget for rullestolbruker og andre ting som er nødvendig og å tilpasse et gammelt hus er fryktelig dyrt og tidkrevende uansett så jeg håper på å bygge isteden. Jeg har jo tomt der hjemme hvor jeg er født og oppvokst så jeg håper å kunne snu ryggen til denne kommunen så fort som mulig. De kallte meg utlending og innfløtter og jeg har levd duknakket i denne hatske bygda alt for lenge. I værste fall så flytter jeg i campingvogn fra våren/sommeren av hvis jeg finner en slik løsning. Jeg er nødt til å ha tilgang til grunnleggende ting som matbutikk osv og derfor nytter det ikke å bo her når kommunen gir faen i sine egne vedtak om hjelpebistand... Selv om jeg kunne klage over årelange brudd fra kommunen på deres plikt til å hjelpe så tar sakstiden drepen på meg i mellomtiden å sånn går det ikke å fortsette. Time will show :)

Posted by Deara Wed, February 25, 2009 08:18:01

Hei ;) Innom og hilser på. Skal du bygge hus Cata, det krever masse, masse planlegging!

Du gjør rett i å ikke gi opp drømmen, noe kommer nok til å skje :)

Posted by Catalyzator Wed, February 25, 2009 02:07:43

Heisann Nisselue smiley
Tja... det er jo store krav til et hus for rullestolbruker og andre tilpassinger som denne deffekte kroppen min har behov for og det er nok der skoen trykket ... pluss at jeg ikke vil ha et allergirisikohus med laminater og mdf-plater og annet syntetisk uhumskheter så da blir liksom ikke huset "standard" fabrikkpakke og det krever nok litt mer enn vanlig byggeplanlegging. Men det ordner seg nok :) Gulingen har gode råd Hehehe :)

Posted by nisselue Wed, February 25, 2009 01:17:40

Nisselue spiste langmat rundt midnatt :)

Merkelige beskjeder du får. Trodde de hadde mindre å gjøre under finanskrise. Vet ikke hvordan du legger det opp, men man skule tro dette var tiden til å komme igang med noe. Synd hvis du skal miste et år nå. Du burde hatt noen med bygningserfaring å være i dialog med.

Hold godt sikte på drømmen din!

Nisselue 8)