Catalyzator 2008

Catalyzator 2008

Catalyzator om årets siste tanker...

Desember 2008Posted by Catalyzator Wed, December 31, 2008 13:50:41

31. Desember...
Catalyzator og årets siste døgn...

Det er kaldt og det er stille i skogen som om noe er i vente...

Den Gule Bergenseren tar formiddagshvilen på sofaen mens jeg drikker våknoppkaffe og forbereder dagens vanlig gjøremål på pc'n for å oppdatere hjemmesiden en siste gang for i år, velåmerke blir nok denne siste siden oppdatert flere ganger iløpet av denne siste dagen og kvelden i 2008 så det er ennå litt tid å gå på dersom det dukker opp noen uforutsette nyheter som vil med på årsavsluttningen...

Det har vært et både godt og vondt år... det er vondt å bli neglijert år etter år etter år av helsevesen og hjelpeapparat og stadig nye møter med ordlyder om lovnader som bare holder en for narr når det kommer et stykke og slik har dette året gått på samme måte som de siste tjue årene har gjort. Jeg har ventet og ventet og ventet men ingen hjelp å spore, jo takktakk jeg har jo mine rullebein (elektrisk rullestol) og andre småting men ingenting fungerer tilrettelagt og det meste står ubrukt fordi det som må til for at jeg skal kunne bruke disse hjelpemiddlene tydeligvis ikke prioriteres av de ansvarshavende som har det så godt i sine juledekorerte og nyvaskede hjem og koser seg på shoppingturer og sitter å slærver bort halve arbeidsdagen på kafé... Men det skal vel alikevel tillegges at jeg lærer... selv om kroppen hindrer meg i å bruke lærdommen så finner jeg jo en del svar på ting, både politisk begrunnede og personlig forårsakede, som iallfall gir meg innsikt til å forstå hvorfor ting er slik det er for oss som ikke klarer å følge samfunnet og menneskene rundt oss sitt krav til oss. Vondt å være et svakt og unyttig individ men godt å vite at det faktisk er samfunnets egoisme og kapitalissme, altså ikke oss selv, som gjør oss ubrukelige.

På den annen litt gladere side har jeg nådd et mål. Endelig etter årelange tider i stadig vanskeligere bosituasjon og dårlig helse og manglende muligheter til å greie meg selv har jeg i år fått løst ut noen økonomiske uteståender og fått kjøpt meg en tomt på mitt barndoms hjemsted og planen er nå forhåpentligvs å få bygget et godt tilpasset hus der hvor jeg endelig kan leve et litt mer normalt liv og kunne nå daglivarebutikken ved behov og andre bekvemmeligheter selv om jeg skulle bli nødt til å fortsette å bruke rullebeina. Det bidrar nemlig ikke særlig mye i possitiv retning å måtte bo i en dårlig issolert garasje med støyende stålplatetak og dårlig drikkevann og uten mulighet til å handle maten min selv eller møte levende mennesker som det går an å snakke med selv om det ser aldri så koselig ut på overflaten av innredningen...

En ting er iallfall sikkert at mitt første ordentlige hus skal ha, badekar ! Etter å ikke klare dusj og hårvask lenger så sier det seg selv at dette går meg på nærvene i langt større grad enn bare å ikke ha kontakt med samfunn og levende mennesker lenger... jeg lengter etter et badekar...

Oppdatering Ca Klokka 14:45...

På vei ned i skogen for å besøke "Nabo'n" idag var jeg også en tur innom den hurtigtellende el-måleren i stallen og skrev av de nødvendige årlige tallene... *sukk* kjempedigert overforbruk i år igjen, var det noen som snakket om global oppvarming ? ... hmmm... ikke her iallfall !

Det har vært stabilt kaldt den siste uken og vannet til garasjen har vært i risiko for frysing og idag da jeg alikevel var innom stallen for å lese av målerdingsene så trykket jeg på bryteren som også forsyner vannkabelen med elektrisk oppvarming slik at vannforsyningen gjennom vinteren er trygg. Ulempen er at den påvirker vannkvaliteten... den kalde tiden av året er nemlig vannet ikke dårlig kvalitet, det er den dårlige isolerte kabelengden hit til grasjen fra borrhullet som gjør vannet dårlig og når tempen faller og nødvendigjør varme i røret så forringes vannkvaliteten igjen på samme vis som i den varme årstiden. Det er ikke barebare å tømme 80 meter "2 vannkabel for lunka vann bare for å få seg kaldt godt drikkevann så dette er egentlig totalt høl i hue... *sukk*

Kaldt frossent vinterfarget og huffsent men det lyste varmt velkomment fra "Nabo'ns" entree iallfall...

Middagen var NYDELIG :D) selv om Catalyzator atter igjen har sviktet sitt ansvarshavende og det ble altså ikke kalkun hverken til jul eller nyttår slik tradisjonen alltid har vært så ble det alikevel en hærlig middag hos "Nabo'n" og det var ingenting som manglet på bordet som hun hadde forberedt med all mulig ære :D)

På middagsbordet hadde vi selskap av innvandreren "Brille" fra Danmark som "Nabo'n" fikk i bursdagsgave i posten fra sin gode barndomsveninde Birthe :) og der står også et bilde av Den Gule Bergenseren i kjent possitur når han vender hjem efter jakt i skogen og skal vise matmora si fangsten som ofte er ei diger rotte :) og i vinduet troner en stråhest til minne om svunne tider ...

Desserten besto av helt enkle og utrolig gode clementiner :) og så var middagstiden over og det var på tide å russle hjemover igjen og tiden var også inne for Catalyzator og innta hvilepossitur noen timer og det gjøres best i godstolen i garasjen med pc'n på en armlengdes avstand... :)

OPPDATERING ca klokka 23:45 til 00:34 inn i nytt år

Efter noen timers hvile med litt blogging og litt soving og litt tv-titting så var klokka blitt nesten nytt år og jeg russla på nytt nedover i skogen for å entre det nye året sammen med "Nabo'n" og jeg hørte BANG BANG BOMBOMBOM BANG PANG KNITTTRE BANG BOMBOMBOM over skogen men så absolutt ingenting selv om de nærmeste gårdene ligger langt mindre enn 5-600 meter i luftlinje herfra så var tåka så tykk i form av et ekstremt lavt skydekke så det eneste jeg så var at skyene ble lyst opp langt langt vekkfra. Men inne hos "Nabo'n" kunne vi iallfall se på TV'n at NRK hadde vært miljøvennlige i år og feiret inn i det nye året med digitale raketter på skjærmen.

GODT NYTT ÅR til alle fra oss i skogen :)

VELKOMMEN til Januar 2009 i NY VLOGG <-klikk link


Nyeste innlegg i VLOGG 2009 finner du her <-klikk link

  • Comments(9)

Posted by Catalyzator Thu, January 01, 2009 12:07:47

ÅRET 2008 er nå avsluttet og historien fortsetter i 2009 smiley

VELKOMMEN MED VIDERE I CATALYZATOR's VLOGG 2009 <-klikk link

Posted by Catalyzator Thu, January 01, 2009 00:42:29

Godt nytt år Frøken_Meg smiley
Tusen takk for godt følge gjennom året som har gått og ønsker deg et superflott nytt år og hvem vet hvor vi hopper og det en vakker dag blir servert kaffe i kopper :D)) Begge pusene greide seg godt her men det er langt fra så mye raketter uti skauen her, jeg så ingen i det hele tatt men hørte smellene godt over skogen :))

Posted by Frøken_Meg Wed, December 31, 2008 23:25:40

Godt nytt år kjære Cat og takk for det gamle. Synd jeg bor så langt fra skogen din, du skulle fått låne kokken min ; han er en kløpper på kalle'kun.;)

Nyttårsklem fra Frøken i havgapet.katten (som har gjemt seg for øyeblikket) Skatten og kokken....;)

Posted by Catalyzator Wed, December 31, 2008 20:38:21

Thihihihi Den var en vakker god og hærlig Amerikansk KLEM smiley
Tuuuuuuuusen takk :) og massemasse godKLEM tilbake fra de dype norwegiske skoger :D)

Posted by Klem på amerikansk ;) Wed, December 31, 2008 19:45:54

___HugHugHug_________HugHugHug
___HugHugHugHug_____HugHugHugHug
__HugHugHugHugHHu_gHugHugHugHugHu
_HugHugHugHugHugHugHugHugHugHugHug
_HugHugHugHugHugHugHugHugHugHugHug
_HugHugHugHugHugHugHugHugHugHugHug
__HugHugHugHugHugHugHugHugHugHugH
___HugHugHugHugHugHugHugHugHugHu
____HugHugHugHugHugHugHugHugHug
_____HugHugHugHugHugHugHugHug
________HugHugHugHugHugHugHu
__________HugHugHugHugHugH
_____________HugHugHugHu
________________HugHug
__________________Hug

Posted by Catalyzator Wed, December 31, 2008 19:41:29

Sandri gode snille smiley
Gleder meg til å gyve løs på nye ting i det nye året og vet at det blir motgang men vet også at det blir mye glede :) Håper vi snart kan møtes og at du får et heidundrendes vakkert år i hele 2009 :) GODT NYTT ÅR KLEM :)

Posted by Sandri Wed, December 31, 2008 19:27:38

Måtte bare innom deg Cata og ønske deg et fantastisk Nytt ÅR! 2009 skal vi blomstre, synge, glise og rulle i gresset. På et eller annet vis hahaha. ;) Bedre skal det bli - rett og slett - det har jeg altså bestemt :)

Måtte alle de beste drømmene dine bli skapt og erfart i året som straks er et faktum

Glad i deg skoghuldra våres!

Klem Sandri :)

Posted by Catalyzator Wed, December 31, 2008 17:01:52

Tusen takk MariChris smiley
JA :) Jeg tror 2009 blir et superfint år :D) Godt Nytt 2009 og God NyttårsKLEM til deg :)

Posted by Marichris Wed, December 31, 2008 15:27:03

Mange ting tar andre for gitt mens du må kjempe så mye. Urettferdig. Kan vi ikke krysse fingre og håpe at 2009 er året da alt ordner seg i riktig retning? Uansett. Gratulerer med tomt.

Og godt nytt år.

hilsen Marichris